Nyckeln till frihet.

Jag slutar aldrig att förundras över denna film, denna underbara film. Jag har nog sett filmen en miljon gånger, men jag gråter varenda jävla gång. Det är definitivt en av de tio bästa filmerna jag sett, så jävla bra är den bara. Morgan Freeman och Tim Robbins. Och denna ligger t.o.m. på första plats i IMDBs 250 filmer i topp-lista, och det med all rätta. För det är ytterst få filmer som berör lika mycket som just Nyckeln till frihet gör.

Jag somnade faktiskt mitten i filmen igår kväll när jag kollade på den med Tobbe och missade tyvärr det allra bästa- flykten. Men idag så såg jag resten av filmen och den är alltid lika häpnadsväckande.

Peace.

7 sanningar

7 sanningar

Emilia utmanade mig ;)

Reglerna är följande: 
-Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
-Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
-Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
-Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg


1. Jag går snabbt som alla vet, men vad inte många vet är att jag är faktiskt näst långsammast i familjen. Pappa är snabbare och brorsan är snabbast. Jag kommer aldrig att gå lika snabbt som brorsan, tack och lov, för man måste nästan springa för att komma ikapp.

2. Jag har böcker och DVD filmer i alfabetisk ordning, och så efter skådespelare, och sen efter det bolag de är producerad av. Vissa filmer har jag i kronologisk ordning, om de är t.ex. klassiska filmer.

3. Jag har tappat min Ibook (Mac laptop) tusen gånger om, men den har klarat sig i två hela år nu även om det finns en massa tecken efter all den misshandel den gått igenom. Och det är först nu den är väldigt trög, men det är inte för att jag tappat den men för att jag har en massa skit i datorn.

4. Jag är så otroligt impulsiv att jag nog ångrar hälften av allt jag shoppar impulsivt. Men när det gäller kläder som jag faktiskt behöver då är jag alltid noga att hitta rätt.

5. Jag är väldigt, väldigt kräsen när det gäller böcker. Den måste ha en spännande inledning eller ändå ha en spännande sammanfattning i baksidan för att jag ändå ska ge den en chans. Omslaget har ingen betydelse, det är inte det som faller mig in.

6. Jag är ingen lättskrämd person, men blir alltid skrämd varje gång Tobbe kommer hem och rör mig bakifrån. När jag var i California förra året så var jag på Universal Studios med Brittany och Nick, och vi gick inne i den så kallat spökhuset samlat med en massa späkfigurer från skräckfilmer. Och gissa vad? Jag blev aldrig skrämd av t.ex. Frankenstein, Freddy, Jason osv när jag kollade på filmerna, men jag blev rädd så in i helvete när dom bara dök upp så där inne i spökhuset. ni skulle ha sett mig, jag hoppade till som en liten löjlig flicka. Brittany retar mig för det än idag.

7. Jag går nästan aldrig i sömnen, men när jag var yngre gick jag rätt mycket i sömnen men då bara i mitt rum. Det gick aldrig så långt att jag smög ut i sömnen. Dock spårar det alltid ur när jag har jetlag och fått för lite sömn, speciellt i New Mexico 2005 då jag "vaknade" i taket med sovsäcken omsvept i mig och fick panik, och sen kunde inte hitta tillbaka till rummet som vi alla andra svenskar sov i. I YLC 2006 (Youth leadership camp), hoppade jag ned från våningssängen (jag sov i den översta) och öppnade dörren och lampan utanför dörren fick mig att vakna. Det skrämmer mig varje gång jag tänker på vad som kunde ha hänt om jag inte vaknat, speciellt vid taket  i New Mexico.

jag struntar i regeln om att utmana 7 andra för jag är säker på att alla har blivit utmanade.




Ljuva blommor från min älskling

Idag blev jag riktigt överraskad när Tobbe kom hem med blommor till mig. Han angav heller inget skäl till varför han köpte blommorna, men jag blev riktigt glad för det.

Helgen har varit riktigt toppen, trots det pissiga regnvädret på e4an i fredags och söndags när vi körde upp till Stockholm och tillbaka till Skånelandet. Jag fick även köra en liten bit av e4an både vägarna samt lite i Stockholmtrakten. Nicole, yngsta kusinen, döptes i lördags så det var därför vi åkte dit upp. Dopet var förresten jättefint och Nicole var verkligen en riktig söt liten flickbaby som inte fattade vad allt ståhej handlade om. Riktigt sött! Kul med att ha släkten samlad också. Det blev mina tre äldsta kusiner som blev gudföräldrar till deras lillasyster. Det tyckte jag var en riktigt bra idé, för det är en stor ålderskillnad mellan Nicole och hennes tre äldre syskon. Det var även skoj att få träffa blandrasen Apollo som var den klumpigaste, största hundvalpen jag sett (en blandras av schäfer, labrador, afghan, rottweiler och amstaff, men det är mest schäfer, afghan och rottweiler som framhävs, sen påminner tassarna om en amstaff, kroppen är helt klart en afghan men pälsen är mest en schäfer/rottweiler, ansiktet är schäfer men smal som en afghan).

Nu har man höstlov, veckan skall tillbringas med att plugga tyvärr. Jag har tre redovisningar nästa vecka sen borde jag nog göra lite matte också. Imorgon ska jag jobba i Höllviken som avlösare med en pojke som jag brukar jobba med ibland. Dock var sista gången jag gjorde det i somras, så det var ett litet tag sen.

Jag borde förresten börja handla julklappar snart om jag ens ska ha råd att köpa alla julklappar till släkten.

Peace.

Läser jag och Tobbe varandras tankar?

Nej, jag tror inte på sånt där trams om tankeläsande och så. Men idag hände det en kul grej. Jag hade handlat mjölk och vindruvor (jag fick ju knappt äta nåt igår som ni vet) och lite diverse grejer. Så kom Tobbe hem och det visade sig att han hade även köpt mjölk och vindruvor. :) Och vindruvorna han köpte var tydligen till mig. :=)

Haha, jag har verkligen världens mest omtänksamma pojkvän. Ibland, i alla fall. Förutom det där igår. ;) Gjorde pannkakor idag och kom på att det faktiskt var en evighet sen jag åt det. Tobbe glupskade i sig pannkakorna och var rena barnet som även slickade rent tallriken efter lite glass. :) Ibland är han allt bra för lustig. Men som man brukar säga: har man fortfarande barnsinnet i behåll så lever man lite längre. Han gör iallafall livet och vardagen roligare och mer spännande.

Snart dags för Family Guy! Får glupska i mig lite vindruvor då. :)

peace.

fan ta dig, tobbe.

seriöst.

Jag köpte en paket vindruvor för att jag var sugen på det och så en 200g mjölkchoklad. Vad hände? Jag fick knappt äta vindruvorna, och när jag frågade om jag kunde få lite så såg Tobbe snopen ut och visade paketet som var helt tom. Nu förstår jag hur mina föräldrar känner sig när jag alltid äter upp nästan alla vindruvor därhemma. Nu är det istället Tobbe som äter upp allt. Men förvisso spelade det egentligen ingen roll, jag fick istället ta chokladen även om vindruvorna är helt klart godare. Och jag fick ändå en skön massage av Tobbe så det var egentligen no big deal.

peace.

Älsklingen går i sömnen

Det har jag vetat om länge, att han brukar gå i sömnen. Men jag har aldrig sett det själv. Inte förrän inatt då han väckte mig helt plötsligt och pratade ryska, kändes det som iallafall. Han tecknade något som jag fullständigt inte fattade, bokstaverade något fantasi-ord, och han gjorde det slarvigare än han brukar, och han försökte säga något viktigt verkade det som iallafall och jag var bara, va? Förstod direkt att han drömde då, och han bara slutade prata, lade sitt huvud på min mage och i mörkret log jag bara. För fan, det var skrämmande men ändå lustigt. När jag sen berättade för Tobbe om att han väckte mig när han drömde och sa något konstigt i natt, frågade han om jag sov dåligt. Nej det gjorde jag faktiskt inte, somnade snabbt om. Han lär nog döda mig om han läser att jag skrev ett inlägg om att han går i sömnen. Men det är iallafall gulligt tycker jag. Skrattade ju när jag berättade för honom om den lilla händelsen, tyckte det hela var så komiskt egentligen.

Och apropå ingenting, så log Tobbe brett när jag sa till honom att en av killarna på praon som jobbat med honom förut sa till mig idag att jag skulle hälsa till honom och säga att han har en snygg tjej. :)

Yoda är värsta kåtbocken, han har varit lite konstig de senaste dagarna. Hoppas det går över, för han gör mig ganska galen när han är sådär. Funderar på kastrering, men det ska egentligen kunna lösas på ett annat sätt. Men samtidigt verkar han också vara lite slö och irriteras av ögat. Tror det är ögoninflammation igen, han hade det i somras och det gick över efter några dagar. Men förstår inte varför han fick det igen. Hoppas bara det blir bättre.

Peace out, folks.

PS. Tobbe, stryp mig bara inte för att jag skvallrade om din lilla dröm.




mina galna pojkar :)

Mina två galna killar springer runt som riktiga galningar och jagar efter en boll inne i lägenheten. Då menar jag förstås en fyrbent jycke och en tvåbent 175 cm lång kille. Alltså: mina två älsklingar, Yoda och Tobbe. 

:)

Peace out, folks. 

En liten rapport!

Första dagen på praon gick jättebra. Det var verkligen härlig stämning på jobbet med en massa härligt folk. Alla som gick förbi eller passerade sa automatiskt hej och man fick skratta en massa på jobbet. Så avslappnat, en massa humor och det fanns så många öppensinnade människor där. Härligt! Och så många olika folk också. Unga killar såväl som kärringar, invandrare eller svenska och alla behandlades jämlikt. Det som var det otroliga är att i den avdelning jobbade på fanns det en ung kille som jobbade tillsammans med en äldre kvinna och ändå verkades han trivas helt utmärkt. Vi övriga som jobbade på avdelningen var också tjejer, eller rättare sagt: två äldre kvinnor, en ung hörselskadad tjej som jag själv jobbade tillsammans med och så jag. Men som sagt, härligt folk ändå. Fick montera en liten typ av lampa som man oftast ser i typ skolor och lägenhetskök och så. Nu vet jag iallafall hur man monterar såna lampor. Har också en sån lampa i köket hos mina föräldrar. Kul! Fick även stapla ihop en typ av bländskydd till lampor, den typ av bländskydd som är vanliga i rektangulära lampor på skolor.

Får se hur det går resten av praon, men jag är säker på att jag kommer att trivas. Det är inte ett tungt jobb, men ganska monotont. Men eftersom man är med härliga folk så fick man ändå chansen att småprata lite under jobbet och det gjorde det mer intressant.

Peace out, folks.

Stålmannen

Du är Stålmannen

Stålmannen
69%
Robin
56%
Kattkvinnan
53%
Hellboy
46%
Hulken
46%
Spindelmannen
44%
Wolverine
38%
Fantomen
34%
Batman
31%
Du är en godhjärtad person
med utomjordisk styrka som älskar
att hjälpa andra.
Gör testet här. http://testportalen.se/superhjaltetest.php
  
 

Dagens tabbe!

Råkade säga hackspettpotatis istället för hasselbackpotatis till Tobbe, som blev konfunderad och sen sa: "du menade väl hasselbackpotatis?". Jag insåg då mitt misstag och skrattade, hur fan kunde jag blanda ihop dom? Och det finns ju faktiskt inget som heter hackspettpotatis. Men visst, de låter väl nästan lika, eller hur? Ja, ja, jag är verkligen trög, men thats me. 

Peace out, folks. 

Är fri nu!

Nåja, kanske för NU men inte långt ifrån fri ändå, har ju ändå läxor att plugga till efter höstlovet. Men nu har jag ändå fått psykologi och kemi proven avklarade. Så skönt!

Ikväll blir det lite mys med Sarah, sen bär det av till Skåne imorgon och få mysa med min Tobbe i 3 hela veckor- varav 2 veckor prao och höstlov. Härligt värre!

Är tillbaka i Örebro först den 2 nov.

Peace, folks.

vill hoppa nu!

Är bara så sugen på att hoppa bungyjumpy NU!

Att vänta tills juni suger.. men det är nog ändå värt all väntan.

Nu ser jag att det går The day after tomorrow på TV... Ett litet paus från pluggandet får det då bli.


Bajs till plugget.

Blir verligen inte klok på kemin och psykologin går väl rätt okej, men det går ändå trögt till. Att ha två prov på en och samma dag suger verkligen. Speciellt som den ena är jävla komplicerad. Nåja, får plugga vidare och hoppas på det bästa.

Men apropå ingenting, så har jag verkligen världens bästa pojkvän. Puss på dig, Tobbe!


Underbar weekend i Skåne

Varje gång jag åker hem till Skåne är det alltid underbart. Men denna helg var lite extra speciellt. Min Tobbie fyllde ju år.
Vi var hos hans mamma i lördags och fick äta fondue, har faktiskt aldrig ätit det tidigare och jag kan bara säga en sak: så himla gott! Så himla gott att jag åt tills jag inte kunde äta mer, så mätt blev jag. Sen hann jag med att köra med morsan i söndags och köra en runda runt Lomma och Bjärred. Första gången jag körde med mamma dessutom, och jag tror hon var bra nära att få ett hjärtattack ett par gånger men det gick bra ändå. Det är faktiskt bekvämare att köra med morsan än att köra i trafikskolan, för så fort jag gör ett fel så fick jag stanna direkt och tolken som sitter i baksätet får översätta trafikläraren. Medan med mamma går det ju lite lättare, hon tecknar samtidigt som jag kör. Men naturligtvis måste man hålla ögonen på vägen med, men det brukar för det mesta gå bra ändå.

En lång weekend med min hotlove var det, och nu är det bara några dagar tills jag åker hem igen och tillbringar 3 veckor därnere. 3 hela veckor med Tobbie, det ska verkligen bli kul.

Tänka sig, efter höstlovet är det bara 6 veckor kvar tills jullovet. Denna vecka får jag snällt plugga som fan, har ett matteprov på torsdag, en liten redovisning på torsdag, två prov på fredag, och sen har jag det där italienska provet, svenska C redovisningen och så historia redovisningen efter höstlovet. Ja, det är mycket att göra så lika bra att sätta igång.

Peace out, folks.

Life is a wonderful piece of thing.

Blir allting som jag vill kommer jag:

- att ha tjänat tonvis med stålar tills studenten.
- att bli så vältränad att jag klarar maratonloppet inom 4 timmar.
- hoppa bungyjumpy i juni.
- Få jobb efter studenten. Vad? Thats the question.
- Åka snowboard nångång i januari-februari, någon weekend. Några som är sugen att hänga med? Åre? Idre? Sälen?
- Börja plugga inom ett år efter studenten (om jag nu bestämt mig för vad jag vill plugga).
- Ha provat brasiliansk vax innan studenten.
- Slå Tobbe i en enda guitar hero låt (hittills har jag inte lyckats men varit bra nära några gånger).

- Skaffa en berner sennenhund, rottweiler, newfoundland eller en schäfer någon gång i livet- och då gärna när Yoda blivit "gammal och klok" (eller snarare, gammal och slö, om det ens nångång händer) eller efteråt. 

Lite tramsiga tankar, men ibland måste man tänka lite framåt och ha något mål. Samtidigt ska man leva i nuet. Det ni!

Bekymra er inte för mycket om framtiden, lev istället i nuet men man har rätt att drömma sig bort lite ibland så länge man ändå har fötterna på jorden. Var självsäker, var klok, gör saker du vill göra oavsett om de verkar helt omöjliga. Better to know you failed than never get to know if you could have made a success.Tänk om, tänk om, det är två ord jag avskyr mest. Det finns inget "tänk om". Man bara antingen gör det eller inte. Man har rätt att vara impulsiv ibland, men också rätt att tänka efter. Ibland är det bara bäst att göra saker och sen tänka efter, istället för att bara tänka och sen inte våga göra det. Men självklart finns det vissa saker som krävs att man tänker efter före. Men livet är egentligen till att våga. Våga vara dig själv, följ ditt eget hjärta och egen väg i livet, ha dina egna drömmar och gör allting du vill göra. Man kanske inte hinner med allt i livet, men man kan åtminstone försöka. Och längs vägen, försvinner några drömmar men då dyker det också upp nya. Så fortsätter det livet ut, beroende på vad de val du gör. Man har alltid ett val, oavsett om det är något dåligt eller bra. Hellre ha ett spännande liv med en massa erfarenheter än ha ett liv där man tänker på allting man skulle ha kunnat gjort. 

Apropå ingenting, så är en av de bästa sakerna i livet så enkla, men ändå ger de så mycket. En promenad på stranden med min vildbasare till jycke, att vakna upp på morgonen bredvid min kärlek och att läsa en bra bok (håller på och läser  Det Nakna Hjärtat av Lisa Tucker som jag lånat av Sarah).

Peace out, folks. 

RSS 2.0