Krypandes hela lägenheten..

och så låg hjärtat i fåtöljen hela tiden!

Kröp runt i hela lägenheten för att leta efter hjärtat som hade fallit ur halsbandet jag fick av Tobbe. Jag fick panik när jag insåg det och kände mig bara för fördjävlig, för det var ju världens bästa present från världens bästa Tobbe. Så jag hade bara krupit runt och letat. Och så vips när jag skulle ta fram grejer ur skolväskan, såg jag där. Det låg där, som om den sa: "vaddå letade du runt för? Jag fanns här hela tiden." Herregud, jag kände mig bara så lycklig i det ögonblicket!


Nu är det verklighet!

Nu har man fått hem presentkortet till bungyjumpyn. Och det var inte en liten presentkort, utan en riktig kartong med grejer, en massa papper och sånt. Spännande! Ska kolla in och boka ett datum sen. :)

Jag ska verkligen hoppa bungyjumpy, fatta det!


så var det gjort!

Jag har nu anmält mig och det finns ingen återvändo. Jag ska springa Stockholm Maraton den 30 maj. Wish me luck.

Lagom produktiva dagar.

Har haft träningsvärk sen måndags, men trots det har jag ändå gett mig ut och joggat varje morgon och kväll med min vildbasare till hund, Yoda. En riktigt motivationshjälpare kan jag tala om! Han tvingar mig att springa hela vägen när jag väl börjat springa. :) Vilken disciplin man får då. Breakdancen var förresten grymt kul, bara jävla töntigt att man skulle tvunget få en bula på huvudet efteråt. Förklaringen kan ni nog gissa fram till själva- vad gör man på breakdance? Just det, man dansar i princip med huvudet och armarna. ;P Fast nu kan jag tre grundsteg/tricks, det är iallafall NÅGOT tycker jag faktiskt.

Man har också hunnit få lite bättre disciplin på pluggandet. Kanske för att man har roligare ämnen och bättre lärare detta år. Helt perfekt egentligen, det blir nog ett bra avslut på tre fina år på gymnasiet. Fast allting har ju förstås inte varit en dans på rosor- det har gått upp och ned. Men nu tycker jag nästan det går bara upp och upp- kanske för att dagarna närmar sig till studenten, dagarna känns väldigt korta, man känner sig inte lika rastlös längre och man har funnit rutinen på något sätt. Äntligen, till slut, kan man nog säga. Men inte desto mindre längtar jag tills jag slipper ut ur Örebro, trots att den har en viss charm. Herregud, jag erkänner det nu- ja, Örebro har en viss charm. Men jag är tyvärr uppvuxen vid havet, så jag längtar tillbaka till södern och att bo i närheten av havet. Havsluften, det blåa havet, det härliga landskapet, ja man längtar till allt som finns därnere.

Bjuder på en bild som Emelia tog. Så här känner jag mig just nu. Så full av harmoni, så nöjd med livet. Det kan definitivt inte bli bättre.

petra

Det här var bättre!

Gjorde om psykologitestet och tycker nu att resultatet stämmer överens med verkligheten. Men det är helt upp till er och avgöra om det gör det!

Din personlighetstyp:

Entusiastiska, kreativa och idealistiska. Kan göra nästan allt som intresserar dem. Socialt begåvade. Måste leva sitt liv i enlighet med sina värderingar. Entusiastiska inför nya idéer, men blir uttråkade av detaljer. Flexibla och öppna för argument. Många och varierade talanger och fritidsintressen.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Skådespelare, journalister, skribenter, musiker, konstnärer, konsulter, psykologer, entreprenörer, lärare, personalvetare, politiker, diplomater, TV-reportrar, marknadsförare, forskare, säljare, artister, präster, PR-ansvariga, sociologer, socialarbetare.

Skådespelare? Njae, inte precis min stil. Men journalist- gärna. Psykolog- vem vet? Lärare- nej tack! TV-reporter, why not? Forskare, för helvete nej! PR-ansvarig, det här gav mig en ny idé.. varför inte? Seriöst?

Vad tycker ni andra annars? Stämmer det här?



An amazing birthday party

Måste bara skriva och tacka alla som kom till min födelsedagsfest igår! Jag blev verkligen, verkligen glad över bungeejumpingpresenten jag fick av alla och så biopresentkortet av Ivan och Moa. Ni anar inte hur förvånade jag blev över bungeejumpingpresenten, kunde inte riktigt fatta att jag faktiskt fick en såååå fantastisk present från er. Jag ska definitivt göra det, det har ju varit nåt jag velat göra lääänge, och nu blir det verkligen av! Jag har lovat några att det hela måste filmas och att ni får följa med och titta på.

Det har verkligen varit en riktigt bra födelsedag trots att jag inte fyller år förrän imorgon. Bungeejumpingpresenten, det är en present som är svårt att slå, och så har man fått en väldigt fin guldhalsband med ett hjärta av Tobbe.

Och festen var väldigt lyckat! Tack alla som kom och att ni gjorde festen extra roligt och oförglömligt!

Peace out, folks.

Tjoho.

Mina närmaste verkar iallafall vara överens om att personlighetstestet verkligen inte stämmer in på mig. Men om det var ni som var ett gäng psykologer som skulle bedöma mig, hur skulle ni då beskriva mig som person?

Och du som kommenterade anonymt om att om jag verkligen var säker på att jag var helt ointresserad av ledarskap och makt, du kanske inte känner mig så väl?

Nu är det äntligen fredag! Det har verkligen varit en bra vecka, skolan har flutit på great, man har hunnit med att göra lite vettiga saker och så har pluggandet äntligen lossnat. Nu gäller det bara att avsluta engelska boken i tid lagom till deadlinen nästa torsdag. Jodå, jag ska nog klara det. Har 250 sidor kvar. :/

Nu ska jag se till så att maten inte bränns vid! Och njuter av att ha min Tobbie här.

Peace out, folks.


Personlighetstestet

Resultatet av personlighetstestet på http://se.41q.com/  ser ni här nedan.

Din personlighetstyp:

Tystlåtna, allvarliga, känsliga och vänliga. Konflikträdda. Undviker situtationer som kan leda till motsättningar. Lojala och trofasta. Extremt välutvecklade sinnen. Estetiskt lagda. Uppskattar konst och skönhet. Ointresserade av ledarskap och makt. Flexibla och mottagliga för andras argument. Tenderar att besitta originalitet och kreativitet. Lever för stunden.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Artister, musiker, kompositörer, designers, förskole- och dagispersonal, socialarbetare, personalvetare, lärare, veterinärer, skogvaktare, naturforskare, ekonomibiträden, snickare, kuratorer, sekreterare, tandtekniker, serveringspersonal, kockar, sjuksköterskor, mekaniker, fysiologer.

 

Herregud! Det stämmer ju inte alls in på mig. Det lustiga är att jag gjorde testet för andra gången och det blev helt annorlunda än det första testet, då lite stämde ändå in på mig. Dock kan jag tänka mig att jobba med ekonomi, stod som ekonomibiträden som en karriär som kanske skulle kunna passa mig. Kock? Hmm, Tobbie tycker ju ändå om min matlagning ;). Mekaniker, aldrig i livet! Fan, fysiolog, du skämtar väl? Rena djävulska skämtet.

Nej, men jag tror inte på såna där personlighetstester om man inte har ren tur som får beskrivningar som stämmer fullt in på sig själv- som det blev för Sarah. 

Nåja, men vad tycker ni som känner mig? Är jag estestiskt lagd? (Not. Herregud, jag kan inte ens rita ett träd eller ett ansikte, om inte det är nåt från serietidningar eller manga). Lojal och trofast? (antagligen) Uppskattar konst och skönhet? Hmm, det var en svår en- jag gillar konst, men det är inte något jag känner passionerat för. Ointresserad av ledarskap och makt (yeah, hatar att vara i centrum och ha allas ögon på mig). Lever för stunden- tja, man kan säga att jag har ena foten på jorden och den andra flygande i luften, drömmandes bort. Nåja, några personlighetstyper stämmer kanske.

Peace out, you beautiful folks.


Min laddare är en tönt!

Min mobilladdare bråkar bara med mig hela tiden. Jag måste typ hålla i den till mobilen och trycka in den i ungefär 10 sekunder tills den äntligen börjar ladda, och sen slutar den att ladda efter 5 sekunder och jag måste göra samma sak igen. Fan, mobilen blir aldrig fullladdad på det sättet. Dags att skaffa en ny laddare, kanske. ;/



Boksuget är tillbaka!

Jippi, nu är jag i en bokslukarperiod igen. Ro hit med lite boktips, tack! Det kan vara vadsomhelst- bara det är bra böcker, lagom gripande. Biografiska, verklighetsbaserade, skrämmande, bisarra, thrillers, fantasy eller helt enkelt någon form av skönlitteratur. Behöver lite inspiration bara, så lite boktips hade varit bra.

Här ska det verkligen läsas! Nu håller man dock på med en bok för engelskan i skolan så det dröjer nog ett par veckor innan jag börjar läsa något bara för min egen nöjes skull.

Förresten, jag är verkligen tacksam jag är född under 1980-talet. Kanske helt klart det bästa decenniet. Fråga mig inte varför jag kom på det nu.

Life is real good.

På sista tiden har det verkligen känts som om jag vunnit harmonin, lyckan i mitt liv. Sista året, skolan är riktigt great, pojkvännen som är världens bästa, vardagen som känns riktigt bra. Och nu ska man tydligen gå och lära sig breakdance med Mathilde. Wish me luck. Jag som inte alls är en dansmänniska. Fast på sista tiden, får jag erkänna, har jag blivit enormt sugen på att lära mig dansa. Som jag pratade med en viss person förra veckan så brukade jag faktiskt få lusten att dansa efter att ha sett filmer som Dirty Dancing, Grease, Footloose, Save the last dance och några andra diverse dansfilmer. Så det ska faktiskt bli skoj att prova på breakdance.

Apropå ingenting, jag kommer verkligen att sakna i synnerhet tre personer i min klass när vi tar studenten och splittras över hela Sverige. Vi är den perfekta fyran som knäppar sig hela tiden. Tufftuff är vår lilla knäppa insiderskämt, ni skulle nog inte förstå. :)

Idag fick jag veta av pappa att jag kanske får chans på prao i ett ställe som heter Thorn Lightning. Jag visste sedan tidigare att pappa skulle försöka fixa praktikplats åt mig på ett ställe där det fanns en döv som jobbade där och några som kunde teckenspråk. Men när pappa idag berättade att det var just Thorn Lightning så var jag bara..."Vad sa du?" För det är ju stället Tobbe jobbat förut! Herregud, världen blir fanimej bara mindre och mindre känns det som. Hur sannolikt är det, liksom? Livet är verkligen bara för lustigt.

Nåja, nu ska jag återgå till pluggandet och mysa lite med Yoda som sover på världens mest lustiga ställning just nu. Han kör med lustiga sovställningar hela tiden ändå, så det är föga förvånande. Men man häpnas över det hela tiden ändå. Den hunden!

Peace out, folks.


Jag blir bara rörd.

När jag läser denna blogg slås jag bara av tanken på hur livet kan vara... fragilt. Jag beundrar verkligen kvinnan som skriver bloggen. Hon är stark, stabil och någon man verkligen beundrar- ändå har hon förlorat så mycket. Två änglabarn, båda som dog vid födelsen, och en tredje som blev två friska enäggstvillingar. Hon har gått igenom så mycket trots att hon bara är 22 år gammal. Till slut fick hon ändå sin glädje med tvillingarna. Det är helt otroligt. Att man kan överleva något sånt och sen hitta sin lycka igen. Den tjejen är verkligen modig.

Vilken/vilka är din favoritblogg/bloggar?

peace out, folks.




P.S. I love you


Jag tycker fortfarande The Notebook är den överlägset bästa kärleksfilmen. Men åh gud, P.S. I love you är verkligen en skön film. Man bara skrattade eller grät hela filmen igenom. Det fanns inte en enda ögonblick då man inte gjorde något av det- man antingen skrattade eller grät hela tiden helt enkelt.



Jag kom bara under filmen att säga till Ida att jag vill döpa min son till Gerry. Herregud, usch! Hellre Noah. Men favoritnamn på sonnamn är iallafall egentligen Maximillian. Men Gerry ligger iallafall på min lista över de bästa romantiska killarna. Noah nummer ett (The Notebook, alltså Ryan Gosling), Gerry (Gerard Butler i PS I love you), Tristan (Brad Pitt i Höstlegender), Jack Dawson (Leonardo DiCaprio i Titanic)... Några jag glömt? Landon i A walk to remember.

Det finns säkert fler. Men. Notebook är som sagt den överlägset bästa kärleksfilmen hittills. PS I love you ligger iallafall inte så långt ifrån. Underbar film som jag gärna vill se om och om igen.

Tack för igår kväll, Sarah och Ida! Mysmiddag, lite kladdkaka, lite gott, en massa skön snack, en massa skratt och en massa gråt- och så lite wii bowling.

Peace out, folks.


RSS 2.0